Een coworkingspace in Deventer starten tijdens corona…

COOS coworkingspace Deventer Allysia.nl

Een coworkingspace in Deventer starten tijdens corona…

Je moet het maar willen

Eigenlijk was het geen kwestie van willen. De kwestie van willen was er namelijk al jaren. Met de komst van corona was het een kwestie van doorzetten. Corona of niet, COOS was op 21 februari geopend, de eerste echte coworkingspace in Deventer. Hoogtijd om deze opening niet voor Jan met de korte achternaam te hebben gedaan.

Met COOS, de coworkingspace die nog ontbrak in Deventer, faciliteer ik sfeervolle werkplekken in hartje centrum zodat ondernemers zelfstandig en in gezelschap kilometers kunnen maken.

Allysia, eigenaar COOS

Het opzetten van COOS was ontzettend leuk. Zo leuk dat ik stiekem al droom van een tweede vestiging. Maar eerst “even” corona overleven. Leuk hoor, een locatie hebben om te delen met andere ondernemers. Maar als het advies is ‘zoveel mogelijk thuiswerken’, komt dat niet ten goede van het concept. Het gooide zacht uitgedrukt nogal wat roet in het eten. Van meerdere kijkmomenten per week ging ik naar geen kijkmomenten. Logisch ook maar niet bevorderlijk voor het concept. Het was en zijn onzekere tijden. Ik begon mezelf af te vragen: heb ik hier wel goed aan gedaan? Ik nam een stap op de plaats om goed na te denken.

Het maakte mij onzeker. Hoe lang duurt dit nog? Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Ga ik het überhaupt redden? Het maakte mij ook creatief. Want COOS opzeggen was voor mij absoluut geen optie. Welke mogelijkheden zijn er dan wel?

COOS Club

Zo is de COOS Club ontstaan. Een extra dienst vanuit COOS als locatie, maar dan locatie-onafhankelijk. Dit houdt in dat je als ondernemer, ZZP-er of welke vorm jij jezelf ook maar mee identificeert, kan aansluiten. De Club bestaat uit een aantal pilaren waar jij als ondernemer écht wat aan hebt. Denk aan juridisch, financieel en verzekeringsadvies. Daarnaast kan je als zelfstandige je hart ophalen bij jouw collega’s without strings attached. Geen eenzaam freelance bestaan meer want: bedrijfsuitjes! En ook workshops, sprekers, borrels, samenwerkdagen en een opdrachtenplatform. Zo ben je nog wel een zelfstandige, maar niet meer alleen.

Binnenkort meer!

Terug